Architecte aan het woord: van droom over ontwerp tot realisatie

U bent hier: / Architecte aan het woord: van droom over ontwerp tot realisatie
13 mei 2016

De bouwheer wenste voor zijn woning een landelijke stijl, met 2 vaste gegevens: een koetsierspoort en een klein deel met rieten dak. De ligging van het perceel was hier ook heel gunstig voor: grenzend aan de rand van het Zoniënwoud. De overkant van de straat is letterlijk een schilderij van een woud, wisselend in alle seizoenen.

Als architecte kan ik me goed vinden in de landelijke stijl, niet alleen qua uitzicht, maar ook qua indeling. Zo is de woning op een praktische manier ingedeeld in overlappende gezellige ruimtes die telkens op zich worden afgebakend, maar toch een ruim geheel kunnen bieden en een warme inkleding goed kunnen gebruiken. En de inrichting  hebben de eigenaars hier stijlvol op afgestemd.

De woning is opgericht volgens het traditioneel principe met een genuanceerde gevelsteen. Er werd bewust gekozen voor een gevelsteen van Olivier omdat het merendeel van deze gevelstenen uitermate geschikt zijn voor een klassiek landelijke woning. De eigenaar heeft een grote keuze tussen stenen met een retro-look  met alle voordelen van een nieuwe steen: kwalitatief hoogwaardig. Een volgende reden waarom de architecte de bouwheer naar de toonzaal van Olivier stuurde is het feit dat er in deze showroom een duidelijk en realistisch overzicht gegeven wordt door de grote muurdelen die tentoongesteld worden. Samen met de combinatie van arduin of andere natuurstenen kan de bouwheer een concreet beeld vormen, toegepast op hun woning.

In het geval van woning K te Hoeilaart, werd gekozen voor het Kempisch Klompje: een steen met karakter dat past bij de stijl van de woning. De steen kan vlot gecombineerd worden met de grijze kleuren van het buitenschrijnwerk, met de bewerkte arduin en staat in mooi contrast met het donkere dak én zelfs met het rieten dak.

Kortom, een aanrader van een steen waar we op lange termijn nog niet zullen uitgekeken zijn!

 

Realisatie woning K, Karrenberg te Hoeilaart
Christine Ceuppens - ceuppensarchitectuur.be

Recentste nieuws

15 jan 2018

Graag nodigen wij u uit op onze stand op Batibouw, vanaf donderdag 22 februari 2018 t.e.m. zondag 4 maart 2018.

U kan ons vinden op stand 5611 (hal 5).

09 jan 2018

Vanaf zaterdag 20 januari tot en met maandag 22 januari en vanaf vrijdag 26 januari tot en met zondag 28 januari (telkens van 10-19u), kan u onze stand bezoeken op Batirama in Doornik Expo.

15 dec 2017

In het prachtige Sterrebos te Rumbeke (deelgemeente van Roeselare), bevind zich het Kasteel van Rumbeke.

11 dec 2017

Toonzaal Kortrijk

Onze toonzaal in Kortrijk is gesloten vanaf vrijdag 22 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018.