Olivier Bricks in moderne architectuur

U bent hier: / Olivier Bricks in moderne architectuur
13 mei 2016

Bij Olivier Bricks kunt u niet enkel terecht voor getrommelde stenen voor landelijke realisaties. Wij hebben ook een aantal stenen die uitstekend geschikt zijn voor strakke, moderne architectuur:

Fumégrijze klinker

Een getrommelde en gedompelde reeks die een mooi grijs genuanceerd eindresultaat geeft. De diepe benervingen geven een stoere en karaktervolle look aan uw gevelsteen. Door zijn vormvastheid valt hij perfect te verlijmen, dunbedmortelen of traditioneel te voegen. Een volle en ruwe geborstelde voeg geeft ook een uniek cachet, zeker in combinatie met zwarte (blok)ramen en wat hout om te contrasteren. Als u toon op toon wil voegen, raden wij de Seifert 5637 aan.

Vlissingse reeks (klompje, klinker, moef)

Een gele basissteen wordt eerst getrommeld en daarna gedompeld in een superwit kaleibad. Indien u toon op toon voegt (voegcode 905 van Seifert) krijgt u een uniform wit eindresultaat. Dit zorgt voor het uitzicht van het warme karakter van een kalei of een strakke look van crepi, afhankelijk van het ontwerp.

Grey Pearl

Een grijs - beige gevelsteen met diepe benervingen en een witte cemetsluier die zorgt voor een mooie, natuurlijke nuancering in uw gevel. In onze nieuwe toonzaal te Kortrijk wordt hij verlijmd voorgesteld, wat resulteert in een schitterend eindresultaat.

Middelburgse klinker

Een grijs-beige gevelsteen die dankzij zijn lange formaat (WF) en dunne lijn uw realisatie als het ware verlengt.

 

Daarnaast zijn onze rood genuanceerde en getrommelde gevelstenen ook toepasbaar in moderne architectuur (dunbedmortel / verlijmd). De keuze van de juiste materialen (hout, zwart schrijnwerk, plat dak, ...) in combinatie met de oerdegelijkheid en robuuste look van een getrommelde steen geven elk project een geslaagd uitzicht

Recentste nieuws

15 jan 2018

Graag nodigen wij u uit op onze stand op Batibouw, vanaf donderdag 22 februari 2018 t.e.m. zondag 4 maart 2018.

U kan ons vinden op stand 5611 (hal 5).

09 jan 2018

Vanaf zaterdag 20 januari tot en met maandag 22 januari en vanaf vrijdag 26 januari tot en met zondag 28 januari (telkens van 10-19u), kan u onze stand bezoeken op Batirama in Doornik Expo.

15 dec 2017

In het prachtige Sterrebos te Rumbeke (deelgemeente van Roeselare), bevind zich het Kasteel van Rumbeke.

11 dec 2017

Toonzaal Kortrijk

Onze toonzaal in Kortrijk is gesloten vanaf vrijdag 22 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018.